Marta Nieradkiewicz

Informacje

Rok urodzenia: 1983

 

Wykształcenie

2007, Państwowa Wyższa Szkoła Filmowa Telewizyjna i Teartalna w Łodzi

 

Nagrody

2018 Nagorda za najlepszą rolę żeńską za film „ Dzikie róże“ na festiwalu OFF Camera

2017 Nagroda im. Zbyszka Cybulskiego za film „Kamper“ i „Zjednoczone stany miłości“

2017 „Dzikie róże“ nagroda w Cottbus najlepsza rola żeńska

2014 Polska Nagroda Orzeł - Nominacja za drugoplanową rolę kobiecą za film „Płynące wieżowce” w reżyserii Tomasza Wasilewskiego 

2014 Nagroda im. Zbyszka Cybulskiego za rok 2013 – Nominacja

2013 "Złoty szczeniak" za drugoplanową rolę kobiecą za film „Płynące wieżowce” w reżyserii Tomasza Wasilewskiego na Festiwalu Aktorstwa Filmowego im. Tadeusza Szymkowa we Wrocławiu

2013 Nagroda za drugoplanową rolę kobiecą za film „Płynące wieżowce” w reżyserii Tomasza Wasilewskiego na 38. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni

2010 Nagroda młodych na festiwalu prapremier w Bydgoszczy za rolę matki w spektaklu „Babel” reż. Maja Kleczewska

2009 laur Grzymały za rolę Saszy w spektaklu „Płatonow” w reżyserii Mai Kleczewskej i rolę Maszy w spektaklu „Trzy siostry” w reżyserii Pawła Łysaka

2007 wyróżnienie Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego za rolę Klarysy Hailsham-Brown w przedstawieniu „Pajęcza sieć” na XXV Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi

2007 Nagroda Publiczności za najbardziej „elektryzującą” rolę żeńską na XXV Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi

 

Filmografia

2020 "Bez skrupułów", reż. Jacek Bromski, rola Kaja Miller

2019 „Ultraviolet“ s 2. Serial AXN rola Ola

2019 „Solid Gold“ reż. Jacek Bromski rola Kaja

2017 „Ultraviolet“ serial AXN rola Ola

2017 „Dzikie róże“ reż. Anna Jadowska rola Ewa

2017 „Szatan kazał tańczyć“ reż K.Rosłaniec rola Jagoda

2016 „Kamper“ reż Łukasz Grzegorzek rola Mania

2016 „Zjednoczone stany miłości“ reż.T Wasilewski rola Marzena

2015 „Pakt“ serial HBO

2013   „Mur“ reż. Dariusz Glazer rola Agata

2013 „Płynące wieżowce“ reż Tomasz Wasilewski rola Sylwia

2012 „ W sypialni“ reż T. Wasilewski II reżyser

2011 „ Z miłości“ reż. Anna Jadowska rola Ewelina

2010 „Non sono pronto“ reż. Michał Grzybowski

2002 „ Moje miejsce“ reż. Leszek Dawid

2000 „Człowiek wózków“ reż. Mariusz Malec rolaKaśka